Všechno je to o správné výbavě

Jaké jsou naše nezbytnosti pro cestování s miminkem:

Cestování s malým miminkem a fotografování (tak jak jsme zvyklí) vyžaduje pořádnou přípravu. A ideálně ještě před tím, než děťátko přijde na svět. Protože pak – z čista jasna – potřebujete ke všemu extra pár rukou navíc a to i v případě, že jsme na to oba dva – Bárb & Pól.

Bylo tedy jasné, že jako první vybereme kočárek (potažmo nosítko – které je ale stále ještě v hledáčku). Kočárek vnímáme jako pomocníka, který usnadňuje život zejména rodičům – tedy nám. Bylo pri nás důležité, aby poskytl bezpečí i pohodlí děťátku a zároveň zvládl trošku víc „off-road“ terén, ale třeba i úzké dveře ve městech či MHD. O tom, jaký jsme vybrali kočárek a proč jsme už psali. A dali jsme vědět i to, jak kočárek zvládl první pořádný výlet do přírody.

Hned v závěsu byl upgrade naší foto výbavy. Karta padla na Peak Design. Parta, která za značkou Peak Design stojí, je známá tím, že „ze skladu“ posílá jen a pouze produkty do posledního detailu vyladěné – inovativní, perfektně vyrobené a nejlepší ve své kategorii. Naše spojení jsme začali zlehka – dvěma produkty, které usnadní náš aktivní rodičovský život.

Vybrali jsme si LEASH – ultralehký popruh pro fotoaparát s rychlým připojením a odpojením pomocí jedinečného systému kotviček Anchor Link. Máme ho v nádherné světle šedé barvě nazvané „Ash“ – popel.

A jako druhou nepostradatelnou věc pak věhlasný CAPTURE – nejbezpečnější, nejpohodlnější a nejpohotovější způsob nošení fotoaparátu. Ach.

Tenhle vychytaný systém od Peak Design je opravdu must-have pro všechny rodiče, kteří chtějí zachytit neopakovatelné okamžiky svých dětí – a to rychle! 

Capture je složen ze dvou částí – první je kovový držák, který se připevní k pásku, popruhu nebo batohu a druhou je kompatibilní stativová destička, která se připevňuje ke spodku fotoaparátu. Fotoaparát se pak jednoduše zasune a zacvakne do držáku, kde pevně a bezpečně drží. Zejména s dětmi je pro nás bezpečnost na prvním místě. A to hlavně ve chvíli, kdy potřebujeme děťátko zvednout nebo pochovat. Foťák nikde „bezhlavě“ nevisí a nekymácí se. Prostě je pevně na svém místě a čeká na moment, kdy potřebujeme rychle cvaknout momentku. Nemusíme lovit foťák v batohu, po kapsách nebo sundávat z ramene, velmi jednoduše jen stiskneme tlačítko s pojistkou a fotoaparát se v mžiku vyjme a je připraven do akce.

Takže Capture do každé (nejen) rodiny! <3 A v závěsu hned pak Travel Tripod od Peak Design, ten bychom si moc přáli. Je to skvělý ultralehký přenosný stativ, který nám v budoucnu pomůže tvořit společné vzpomínky nás všech. Tak Ježíšku, prosím prosím … <3

Samozřejmostí je pro nás teď „tahat“ všechny možné fotoaparáty, abychom uchovali co nejvíce vzpomínek <3 Od našeho Olympusu PEN-F přes Instax Mini a Instax Wide až po „filmkovou“ Smenu.

Naše 500 ml 24 Bottle z broušené oceli, které udrží tekutinu 24 hod studenou a 13 hodin teplou, je náš dlouhodobý ultimátní life-saver. A nyní s děťátkem to platí dvojnásob. Máme dvě pro nás a jednu pro bejby. Potřebujeme ji totiž pro přípravu UM, které je třeba „mixovat“ s vodou o teplotě lidského těla – tedy 37 °C. S „kontrolou“ nám pomáhají i lahvičky Tommee Tippee, které jsou nejen anti-colic, ale také nám jeden z tipů lahviček na cestách chytře kontrolují právě teplotu UM – pokud sonda v lahvičce “zjistí”, že je UM moc horké, pak se z modré stane růžová. Zdánlivá maličkost, ale za nás gamechanger, který jsme zejména v začátcích rodičovství vážně ocenili.

Nově sebou vozíme také výběr různých muchláčků, kontrastních kartiček, plínek, dudlíčků a cokoliv s bílým šumem :D Rodiče pochopí. A samozřejmě přebalovací taška. A „něco na převlečení“.

Stálicí zůstávají všemožné pláštěnky a nepromokavé či water-repellent bundy. Máme jich mraky a střídáme. Od Barbour a Didriksons až po Nike, Patagonia, Rains, Rainkiss či Stutterheim.

Pro Bárb jsou ultimátní must-have výbavou i kvalitní brýle. (Pól si zase „ujíždí“ na slunečních). Chodí si pro ně už leta do optiky S optic na Andělu a neměnila by. Vždy vybere obruby dle nejnovějších trendů perfektně padnoucí ke svému tvaru obličeje i osobnosti nebo pouze „aktualizuje skla“ dle vývoje (zhoršení) oční vady. Sečteno podtrženo: skvělé brýle jsou opravdu tou nejzákladnější výbavou, protože bez nich by nikdy nebyl svět tak ostrý, jak má být, a stejně tak všechny naše fotografie. Moc děkujeme celému týmu (v čele s Lucii Naimovou) o báječnou dlouholetou péči o oči něžnější polovičky našeho dua (teď už tria).

PS: o gumičkách a skřipcích psát nebudeme, to je přece jasná součást všech rodičů s dlouhými vlasy :P