Prague, Czechia

××× the compass commands the north ×××

Noordi Fjordi 2022 2v1 kočárek v barvě 842 Fern‎* DAROVÁNO / ve spolupráci s Noordi

Pokud nás sledujete delší dobu, nepřekvapí Vás, že ke Skandinávii máme s Pólem velmi blízký vztah. Cítíme se tam vždy tak nějak lehčí. A je to takové naše druhé doma v chladnějším podnebí. Ať je to námi milovaný Island, kde jsme se i zasnoubili, nebo toulání se uličkami upršeného Osla až po Stockholm a objevování východního pobřeží Švédska. (No, měla bych začít publikovat všechny ty báječné fotky, které jsme na všech místech pořídili, ale pořád „nebyl čas“…) Prostě to tam máme moc rádi. A velmi nás těší, když nějaká Skandinávská značka ocení naši tvorbu – to jakým stylem fotíme, náš přístup k tvorbě vizuálního obsahu a naše nadšení do kvalitních a nadčasových kousků. Třeba jako Photowall nebo nedávno Didriksons.

Tentokrát jsme, trošku nečekaně, spojili síly s norskou značkou Noordi, která vyrábí kočárky. Tuhle značku jsem v zahraničí vídala poměrně často, zejména pak u mé oblíbené dánské blogerky s nezaměnitelným stylem (a čerstvé trojnásobné maminky) Caroline Nehring. Vždycky jsem si říkala: „Ach, to je tak krásnej kočárek, kterej je zároveň určitě i funkční a vychytaný do těch nejmenších detailů!“.

Ačkoliv už máme pár měsíců koupený (a pečlivě uschovaný) městský kočárek, když přišlo zjištění, že Noordi kočárky jsou dostupné i u nás a zrovna se poohlížejí po ambasadorech – bylo vymalováno. Noordi Fjordi kočárek by měl být perfektní do jakéhokoliv počasí, včetně procházek na náročnějších cestách – třeba dřevěné chodníčky v přírodě. Prostě perfektní pomocník pro aktivní rodiče. Je dokonce značený jako off-road kočárek. Tak uvidíme! Jsem zvědavá…

Než se pustíme více do detailu, proč nás kočárek Noordi Fjordi vlastně zaujal, je pro nás důležité říct, že kočárek vnímáme jako pomocníka, který usnadňuje život zejména rodičům – tedy nám. Na úplně stejné úrovni jako třeba auto. Díky kočárku jsme mobilní, dostaneme se z bodu A do bodu B, pomáhá nám udržet dítě v bezpečí a poskytuje miminku maximální pohodlí. Stát se ambasadory značky – tedy pořádně kočárek otestovat a tvořit občasný obsah právě s kočárkem tak, jak nám jej servíruje život – jsme se rozhodli právě proto, že je kočárek pomocníkem primárně pro rodiče a usnadní život ve městě i na cestách právě nám.


Pick the right gear
Noordi Fjordi 2022 2v1 kočárek v barvě 842 Fern‎
Čtvrtá generace kočárků Noordi Fjordi je zaměřena na pohodlí a pohodu dítěte za jakýchkoli povětrnostních podmínek. Ultralehká termální korbička ThermoCot ™ se stříškou i nánožníkem z voděodolné tkaniny dokonale chrání dítě před větrem i deštěm, aby i v případě nepříznivého počasí mohlo v teple a pohodlí v kočárku nerušeně spát či pozorovat svět kolem sebe.
modré šaty a žlutý necesér MYAU Studio / střevíčky s perlou L37 / klobouk WREN Gigi Pip / K náhrdelník Celine

„Go for a stroll The Northern Way.“

Design a praktičnost jsou každodenním způsobem života v Norsku, odkud kočárky Noordi pocházejí. Není tedy divu, že vývoj nového prototypu či vylepšení stávajícího produktu vždy začíná otázkou: „Co můžeme udělat pro to, aby byl život rodičů a jejich malých dětí snadnější a pohodlnější?“. Filozofie, se kterou se na 100% ztotožňujeme. Vytvořit praktický produkt, který později může posloužit i dalším maminkám a tatínkům.

Moc se mi líbí, že značka chce svými kočárky a způsobem, jakým je navrhuje, vyrábí a dodává (např.: součástí balení je přebalovací taška s termoizolační kapsou a s možností zavěšení na rukojeť kočárku, nošení přes rameno i na zádech jako batoh, pláštěnka či chytře integrovaná síťka proti hmyzu) podpořit rodiče v aktivním životě aktivně, kdy mohou i s dětmi bez starosti prozkoumávat přírodu podobně jako dříve.

Mrkněte na video, celkem hezky demonstruje všechny zmíněné funkce a benefity.

No nemůžu se dočkat, až s kočárkem poprvé vyjedeme nějak do přírody – alespoň kousek za Prahu. Určitě se ozvu s dojmy. Zatím máme otestováno jen na krátkých procházkách po okolí bydliště a parku, kde hravě zvládl i terén (travnatou cestu do kopce) a jezdí se s ním náramně. No a samozřejmě se kocháme tím (teda hlavně já), jak je kočárek krásnej a jakou má boží barvu! :D


okrové šaty Free People / košile Lindex/ klobouk WREN Gigi Pip / pantofle ZARA

Ještě nám dorazilo něco navíc…

‎* DAROVÁNO / ve spolupráci s ForBaby

Spolu s kočárkem nám v zásilce dorazilo ještě pár dalších převážně Skandinávských kousků, které nám mají ulehčit péči o naše malé a vytvořit bezpečnější prostředí pro první měsíce našeho společného života. A také pár roztomilostí… :) Velmi oceňuji, že jsme dostali možnost volného výběru a domů nám tak přišly kousky, u kterých jsme měli možnost si nastudovat vše potřebné dopředu a o které jsme opravdu stáli. Nestane se tak, že nám doma budou ležet ladem. Jsme si jisti, že je budeme využívat každý den. Jedná se o produkty švédských značek Capidi a Kids Concept, nizozemské značky Little Dutch. A britské značky Mamas&Papas a francouzské značky Béaba. Kromě Kids Concept a Little Dutch jsme ostatní značky vůbec neznali.

Roztomilosti a první hračky.

Je ale vtipné, že vlastně úplně první kousek, co jsme pro malého pořídili už koncem roku 2021, byl zrovna plátěný dino muchláček, který je součástí kolekce Kids Concept NEO inspirované dobou kamennou. A tak bylo jasno – muchláčka doplníme tahací mamutí rodinou a ještě jedním mamutem na kolečkách ze stejné kolekce. Tohle jsou tedy spíše kousky, které budou zdobit pokojíček a využití na hraní budou mít až později. Ale dělají nám radost.

Oproti tomu kousky od Little Dutch budou v permanenci hned od začátku. Pořád nám chyběly hlavní hračky, které stimulují koordinaci ručiček a očí – nedařilo se nám najít takové, jaké bychom chtěli. Hledali jsme „něco“, co lze snadno připevnit na ohrádku, postýlku, nebo na držák kočárku či autosedačky. A pak zase sundat, abychom dodrželi zásady např. bezpečného spánku. Vyhrála spirála s Little Dutch Husou a jejími přáteli – se zrcadlem, chrastítkem a šustítkem. A vybrali jsme i plyšovou knížku s Husou do páru. Knížka je skvělá na vědomé objevování s dětmi – je tvořena různými materiály, najdete v ní i bezpečné zrcátko a stránky se šustivými prvky. Všechny kousky z fotky najdete vypsané v IG příspěvku. Na úplně první měsíce sice máme černo-červeno-bílou KLAPPA z IKEA, ale tyhle zelené pastelové Little Dutch kousky nám skvěle poslouží až do jednoho roku malého, možná déle.

Okamžité využití bude mít i pletená deka zebra od Mamas&Papas. Na dekách si ujíždím hravně já (maminka <3) a už teď si v ní doma lebedím :)

Bezpečné spaní doma i na cestách je pro nás jedna z nejdůležtějších věcí.

Čerpáme tedy hodně poznatků z relevantních (a ověřených) zdrojů od odborníků a zároveň se řídíme i intuicí a selským rozumem. Věděli jsme, že ačkoliv je to krásné/roztomilé, trend nazdobených postýlek s baldachýnem, mantinelem, hromadou plyšáků a hraček nebude nic pro nás.

Řídíme se jednoduchým pravidlem: žadné zbytečnosti v postýlce. Opakuji: žádné! Stabilní postýlka, tvrdá matrace (žádný molitan) s max. výškou 10-12 cm, prostěradlo (napínací, dobře sedící, pevné a kvalitní), dobře nainstalovaný monitor dechu (pořádně pročíst pokyny výrobce a manuál) a maximálně bezpečně zavěšená hračka a malé pod dozorem. Žádné peřinky, polštářky, plyšáčci – nic. Pokud chcete roztomilou fotku miminka v postýlce s plyšáčkama a kravinkama – směle do toho – ale prosím, vždy k tomu napiště, že šlo pouze o fotku, která nezobrazuje realitu, jak vaše díte spí. Osvěta je v tomto velmi důležitá (podobně jako u naprosto nevhodných plínek přes kočárek).


Pro nás je hodně důležitá i dobře větraná místnost, nepřehřátá, kde proudí čistý vzduch. A tady přichází na scénu francouzská značka Béaba a jejich čistička vzduchu. Po čističce vzduchu jsme pokukovali dlouho a příchod miminka rozhodl. Hodně se nám doma práší a letošní sezóna sebou přinesla i nánosy pylu, takže pomocníka na čistění a osvěžení vzduch v místnosti vítáme všema deseti. V nočním režimu navíc tahle čistička funguje tiše, takže ji můžeme nechat běžet celou noc. Do páru máme ještě ultrazvukový zvlhčovač vzduchu.

V balíčku na nás čekala i dětská chůvička CAPiDi BabyAlarm Pearl. Jelikož jsme si nebyli jisti, jak moc budeme využívat doma, chtěli jsme malou, bezpečnou a jednoduchou chůvičku, kterou spíše budeme moci brát všude s sebou – když bude třeba. Ideálně také bez nutnosti zásuvky v dosahu.